Fegyverrel rontott a pályára a klubtulajdonos

Fotó: AFP / SAKIS MITROLIDIS

-

Letartóztatási parancsot adtak ki Ivan Szavvidisz, a PAOK Szaloniki tulajdonosa ellen.


A grúz születésű vállalkozó nem sokkal a meccs vége előtt azt kifogásolta, hogy Jorgosz Kominosz játékvezető les miatt nem adta meg a PAOK gólját az AEK Athén ellen. Az állás ekkor 0-0 volt. Szavvidisz testőreitől kísérve berontott a pályára, és megindult a bíró felé, az övén lévő fegyverét azonban nem húzta elő.

A PAOK igazgatója, Lubos Michel azt mondta Kominosznak, hogy "vége van". A bíró és a csapatok az öltözőbe vonultak, Kominosz pedig két órával később bejelentette, hogy a gól mégis érvényes. Az AEK ekkor úgy döntött, hogy nem tér vissza a pályára.

Jorgosz Vassziliadisz sportminiszter azt mondta, hogy az európai szövetséggel egyeztetve súlyos döntések várhatók, és akár a bajnokság is félbeszakadhat. "Ez az eset évekre visszaveti a görög labdarúgást" – mondta a miniszter.

A PAOK stadionjában február 25-én is botrány volt, egy hazai szurkoló a kezdés előtt papírtekerccsel fejbe dobta Oscar Garciát, az Olimpiakosz edzőjét. A tettest másnap őrizetbe vették, a meccset nem játszották le, és 3-0-ás megállapított eredménnyel az Olimpiakosz kapta meg a három pontot.