Ez a 6-3 most a magyar Eb-búcsút jelenti

Fotó: MTI/EPA / Srdjan Suki

-

A magyar futsalválogatott egy nyílt sisakos meccsen 6-3-ra kikapott Ukrajnától a belgrádi Európa-bajnokságon, így nem jutott tovább a csoportból.


Eredmény, B csoport, 2. forduló:

Ukrajna-Magyarország 6-3 (2-1)
Belgrád, Kombank Aréna, v.: Bauernfeind (osztrák), Coelho (portugál)
Ukrajna: Ivanjak - Bondar, D. Szorokin, Zsurba, Ovszjannyikov, cserék: Litvinyenko, Valenko, Koval, Mihajlo Gricina, Mikola Gricina, Razuvanov, Rogacsov, O. Szorokin, Fetko
Magyarország: Tóth Gy. - Klacsák, Németh P., Harnisch, Dróth, cserék: Tihanyi, Öreglaki, Dávid R., Trencsényi, Horváth N., Gál I., Szeghy, Rábl, Hosszú
gólszerzők: Szorokin (2.), Bondar (7., 35.), Ovszjannyikov (25.), Mikola Gricina (30.), Mihajlo Gricina (36.), illetve Dróth (8., 34.), Trencsényi (30.)


A magyar csapat legjobbja ismét Dróth Zoltán (felső képünkön pirosban) volt, aki a világbajnoki címvédő Spanyolország ellen lőtt duplája után az ukránoknak is betalált kétszer, a második gólja igazi világklasszis megmozdulás volt. A többiek azonban nem tudtak felnőni mellé, a jóval esélyesebb Ukrajna pedig a második perctő kezdve végig vezetett, a mieink csak futottak az eredmény után.


A meccs összefoglalója


A magyar válogatott nem játszott olyan jól, mint két napja a spanyolok ellen, a magyar szurkolók azonban talán még jobban kitettek magukért, mint a világbajnok ellen:Sito Rivera, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a meccs után az M4-nek így értékelt: „Nagyon agresszíven védekezett ellenünk az ukrán együttes, amely jelenleg jobb csapat nálunk. Erősebbek, gyorsabbak, dinamikusabbak, más szinten vannak, mint mi. Elégedett vagyok a csapatommal, mindent megtettek a játékosaim a győzelemért.”


Dróthot nehezen tudták tartani az ukránok is


A magyar válogatott toronymagasan legjobb játékosa, Dróth Zoltán bosszúsan nyilatkozott: „Nagyon szomorú vagyok, szerintem több volt ebben a meccsben. Hatalmas hibákat követtünk el védekezésben. Pedig levideóztuk az ellenfelet, kielemeztük őket, de például a rögzített szituációknál sem figyeltünk oda. Nagyon fontos, hogy a fiatal magyar játékosok minél több nemzetközi meccset játszanak, csak akkor fogunk tudni minőségi játékot játszani.”