Éremért játszik a Madarász–Pergel-duó az asztalitenisz-Eb-n

Fotó: MTI / Varga György

-

A három magyar duó közül a Madarász Dóra–Pergel Szandra-kettős nyerte meg a péntek délelőtti nyolcaddöntőt a budapesti asztalitenisz-Európa-bajnokságon.


A magyarok közül elsőként a Madarász–Pergel-duót szólították asztalhoz, ellenfelük a Camelia Iacob és a romániai magyar Szőcs Bernadette párosa volt. A meccset szinte végig a hazai kettős irányította, csak a harmadik és az ötödik szett alakult szorosan, ezeket a rivális nyerte, de aztán a hatodikban Madarászék mindössze egy pontot vesztettek, így megnyerték a találkozót.


Pergel Szandra (balra) és Madarász Dóra


Szombaton délelőtt az első kiemelt orosz Polina Mihajlova–Marija Dolgih-duót kiejtő luxemburgi Sarah De Nutte–Ni Xia Lian-páros lesz Pergelék ellenfele az elődöntőbe jutásért, egyben az éremért.


Tavaly a védekező stílusú oroszoktól kaptunk ki a nyolcaddöntőben az Eb-n, most örülünk, hogy elkerüljük őket mondta az MTI-nek Pergel Szandra. – Szerintem jól jártunk azzal, hogy a luxemburgiakat kaptuk, ellenük több sanszunk van. Bár csütörtökön kikapott Nitől, Dóri érezte ellene a játékot, De Nutte pedig nem annyira kellemetlen stílusú, mint ő. Nagyon jó lenne érmet szerezni!


Eredmény

női páros, nyolcaddöntő:
Madarász Dóra, Pergel SzandraCamelia Iacob, Bernadette Szőcs (román) 42 (4, 4, -11, 9, -10, 1)