Elmarad a Belgium-Portugália mérkőzés

Fotó: BELGA MAG / BRUNO FAHY

-

A brüsszeli terrortámadások miatt nem rendezik meg a keddre tervezett felkészülési meccset.


„Biztonsági megfontolásból és elővigyázatosságból Brüsszel városa azt kérte a szövetségtől, hogy mondja le a március 29-i Belgium-Portugália mérkőzést. Vörös Ördögeink meccse tehát, melyet a Baldvin Király Stadionban rendeztünk volna meg, elmarad” – tudatta szerdán közleményben a szövetség.


A támadások miatt nem tartották meg világranglistát vezető belga válogatott keddi, majd szerda délelőtti edzését sem.

A belgák a 130 halálos áldozatot követelő november 13-i párizsi merényletek után is törölték az aktuális mérkőzésüket, melyet a spanyolokkal játszottak volna november 17-én.

Szerdán ugyanakkor elrajtoltatták a Dwars door Vlaanderen nevű, flandriai kerékpárverseny mezőnyét 11.50-kor, egyperces néma megemlékezést követően. Annak ellenére, hogy a belga kormány a terrorkészültségi szintet a legmagasabb fokúra emelte, a szurkolók nagy tömegben gyűltek össze a roeselare-i rajtnál.

A brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren és a városközpontban történt keddi robbantásokban az eddigi összesítés szerint legalább 31 ember vesztette életét, és nagyjából 260-an sebesültek meg.

Frissítés: Szerda délután a belga és a portugál szövetség megegyezett, hogy mégis lejátsszák a találkozót, melynek Brüsszel helyett a portugáliai Leiria ad otthont.