Ellenük selejteznek a pólósok az olimpiáért

Fotó: MTI

-

A férfiak és egy kivétellel a nők mezőnyében is eldőlt, mely csapatok vehetnek részt a tavaszi olimpiai selejtező tornán, amelyről négy-négy válogatott szerez majd utolsóként riói indulási jogot.


A férfiaknál végül több földrészről is visszaléptek az érintettek, így kilenc európai együttes, köztük a magyar is ott lesz az áprilisi, trieszti viadalon.

A nőknél a belgrádi Eb magyar–holland döntőjének vesztese csatlakozik még a jóval erősebb kvalifikációs mezőnyhöz, amelynek többek között tagja az Egyesült Államok tavaly világbajnokságot nyert csapata, illetve a vb-bronzérmes olasz válogatott is. A női tornát március 21. és 28. között rendezik a hollandiai Goudában.

Mindkét tornán két hatos csoportban zajlanak majd a küzdelmek, innen lehet a legjobb nyolc közé jutni, és a negyeddöntős párharcok győztesei jutnak ki a riói olimpiára.

A selejtezőcsoportok sorsolását szombat este, 21 órától rendezik Belgrádban.

A férfitorna résztvevői:
MAGYARORSZÁG, Olaszország, Spanyolország, Oroszország, Románia, Franciaország, Németország, Hollandia, Szlovákia, Kanada, Kazahsztán, Dél-afrikai Köztársaság

A női torna résztvevői:
A Hollandia–Magyarország Európa-bajnoki döntő vesztese, Spanyolország, Olaszország, Görögország, Oroszország, Franciaország, Egyesült Államok, Kanada, Kuba, Új-Zéland, Dél-afrikai Köztársaság, Japán