Élete végéig elkíséri a női kézisek kudarca a másodedzőt

Fotó: MTI / Kovács Anikó

-

Még a pszichológus sem segített a csapaton, nevezte meg Köstner Vilmos a balul sikerült vb egyik okát. A női kézisek London után a riói olimpiáról is lemaradnak.


Zsinórban a második olimpiáról marad le a magyar női kézilabda-válogatott, amely nem jutott túl a nyolcaddöntőn a dániai vébén. „A munka meglátszott a válogatotton, ellenben nagyon hektikus teljesítményre voltak képesek a lányok, kétarcú volt a gárda, ez részben a szakmai stáb hibája is” – mondta a kudarc okairól Köstner Vilmos másodedző a Hajdú Online-nak.

A csapat két meccsen, Montenegró ellen a csoportban, illetve a lengyelek elleni nyolcaddöntőn mélyen a tudása alatt teljesített, Németh András pedig a lemondásakor azt mondta, nem neki való a kapitánykodás.

A másodedző úgy látja, alapvetően két területen kellett volna mást csinálni: a regeneráció fontosságán kívül bebizonyosodott, hogy „egy ilyen hosszú tornán fontos, hogy jó közösséget alkosson a csapat”.

Ezenkívül szerinte „a motivációs bázis sem volt a legmegfelelőbb, annak ellenére sem, hogy pszichológus szakember is foglalkozott a játékosokkal”.

Köstner azt is elmondta: „Nagyon bánt, hogy amit két éve elvállaltunk, azt nem tudtuk teljesíteni. A tavalyi, hazai rendezésű Európa-bajnokságon legalább a minimális célt elérte a csapat, viszont a világbajnoki szereplésünk alulmúlt minden várakozást. Amikor Németh András lemondott posztjáról, egyértelmű volt, hogy az egész stábnak távoznia kell. (...) Most úgy érzem, ez a kudarc szinte életem végéig kísér majd.”

A „magyar vagy külföldi kapitány” kérdésre az edző józan választ adott: „Teljesen mindegy, a lényeg, hogy jó és hiteles szakember legyen!”