Eldőlt: Michelisz Norbert elhagyja a Zengő Motorsportot

Fotó: MTI/MTVA / Marjai János

-

A magyar WTCC-csapat a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a privát világbajnok magyar versenyző a gyári Honda csapatában folytatja.


„Igaz a hír, és nem is mondhatom, hogy meglepődtünk. Tíz éve ezért kezdtünk el közösen dolgozni: Michelisz Norbi a Honda gyári alakulatában folytatja, a korábbi világbajnok Robert Huff és a portugál Tiago Monteiro csapattársaként. A korábban szintén világelső Gabriele Tarquini szerződése lejárt” – olvasható a Zengomotorsport.hu honlapon.


Így búcsúzik a csapat honlapja Michelisztől


A csapat aztán így kommentálta Michelisz döntését: „Ez utóbbi év viszont már egyértelműen felvetett bennünk egy rossz érzést. Létezik, hogy már nem segítői, hanem lassan akadályozói vagyunk ennek a szuper-tehetséges fiatalembernek? Lehet, hogy eljött az idő, amikortól pont miattunk nem tudja már elérni a céljait? Aztán láttuk Norbi őszi vívódását azon, amin nem volt szabad vívódni. Menjen vagy maradjon? Ragaszkodott hozzánk a végsőkig, de az álmaihoz is. Az ő álma pedig valahol a mi álmunk is. Ha csak így lehet megugrani, lépni kell, mert különben nem nyerhetünk.”


Fantasztikus évet zárt


Arról, hogy ki lesz Michelisz helyettese a Zengő Motorsportnál, még nem született döntés. „Hiszünk továbbra is a magyar fiatalokban, és hiszünk a tehetségekben, és mint tudjuk, egy Norbinál is gyorsabb versenyző megszületett valahol. Na, őt keressük. A jó hírem pedig, hogy közösen. Norbi vállalta, hogy szakmailag a csapattal marad, vagyis konzultációkkal fogja segíteni versenyzőnket” – olvasható a közleményben.


Segít megtalálni az utódját


A Hosszabbitas.hu-n olvasható Michelisz Norbert nyilatkozata is, aki természetesen szintén köszönetet mondott Zengő Zoltán csapatának, majd így folytatta: „A Zengő Motorsport égisze alatt már az elmúlt három szezonban is Hondával versenyeztem, aktívan együttműködve a gyári csapattal, így a közös munka során rendkívül szoros viszony alakult ki közöttünk. Hálás vagyok a Hondának, hogy bizalmat szavazott nekem, és remélem, hogy méltón viszonozhatom ezt az idei szezonban.”

Michelisz Norbert 2013 óta versenyez Hondával, tavaly pedig a három Citroen mögött a negyedik helyen zárt az összetettben, megelőzve az összes gyári hondás pilótát.