Elkábították és kirabolták a Forma-1-es világbajnokot és feleségét

Fotó: AFP / JUNG YEON-JE

-

Kirabolták Jenson Buttont és feleségét, Jessica Michibatát egy francia luxusvillában, miután altatógázzal elkábították őket.


A Daily Mail beszámolója szerint a világbajnok Forma-1-es versenyző és felesége Saint-Tropez-ban egy bérelt házban nyaralt, éppen aludtak, amikor betörtek hozzájuk. A francia rendőrség szerint előtte napokig figyelték őket, majd egyik éjszaka altatógázt juttattak a légkondicionáló rendszeren keresztül a házba. Három barátjuk is a villában volt, a rablás idejére ők is eszméletüket vesztették, mindannyian másnap reggel ébredtek fel, senkinek nem esett baja.


A francia rendőrség szerint két betörő rabolta ki őket, az utóbbi időben elterjedt ez a fajta bűntény a környéken, luxusvillákba törnek be, nem forgatnak fel semmit, csak a legértékesebb dolgokat viszik el. Így tettek Buttonékkal is, amíg ők aludtak, addig a gázmaszkot viselő tolvajok körbenéztek a házban, a hálószobában, az ágyuk körül járkáltak, elvitték például az ékszereket, így Jessica Michibata 250 ezer fontot (kb. 111 millió forint) érő jegygyűrűjét is. A hatóságok szerint románok vagy oroszok lehettek az elkövetők.


Jessica néhány napja még önfeledten posztolt a francia riviéráról, a jegygyűrűvel az ujján


Button nem először válik a bűnözök célpontjává, 2010-ben Brazíliában, Sao Paulóban az interlagosi pályáról tartott a városba a Buttont, édesapját, menedzserét és személyi edzőjét szállító autó, amikor fegyveresek megtámadták őket. Az ilyen esetekre azonban különleges, páncélozott járműveket küldenek a pilótákért, kiképzett sofőrök vezetik őket, így sikerült elmenekülniük a támadók elől.