Egy időre Deutsch Tamás lesz a Paralimpiai Bizottság elnöke

Fotó: MTI / Soós Lajos

-

Mégsem lesz tisztújítás a pénteki rendkívüli közgyűlésen, új elnökről majd egy újabb közgyűlésen szavaznak, amelynek időpontja jelenleg még nem ismert.


Elmaradt a tisztújítás a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) pénteki rendkívüli közgyűlésén. A tisztújító közgyűlésig – amelynek időpontja még nem ismert – Deutsch Tamás alelnök látja el az elnöki teendőket, miután az eddigi elnök, Gömöri Zsolt kedden lemondott posztjáról.

A tagság a közgyűlés levezető elnökének, Szabó Lászlónak, a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) elnökének javaslatát elfogadva úgy döntött, hogy az eredeti napirend szerinti tisztújítás elmarad.

Az első napirendi pontként Gömöri Zsolt leköszönő elnök beszámolóját hallgatják meg az MPB körül kialakult helyzetről, majd a felügyelőbizottságot választják meg.

A közgyűlést nagy médiaérdeklődés kíséri. Mivel a tanácskozást egy kis teremben tartják, ezért az újságírókat nem engedik be, ők csak egy kivetítőn követhetik nyomon az eseményeket, miközben a terem bejáratát egy biztonsági őr vigyázza.


Azóta kiderült, hogy a Paralimpiai Bizottság közgyűlésén úgy döntöttek, harminc napon belül választanak új elnököt.