Curry már csak a történelemmel versenyez

Fotó: AFP / NOEL CELIS

-

Csak a legendás Michael Jordan-féle Bulls maradt ellenfél a kosaras zseni számára: Stephen Curry megint csodát tett, talán nem is ember, hanem ugyanarról a bolygóról jött, mint Lionel Messi.


Már végképp nincsenek jelzők Stephen Curry teljesítményére. A Golden State Warriors kosarasa szombat este épp az Oklahoma City Thunder elleni rangadót döntötte el egy a hosszabbítás végén beszórt félelmetes triplával.Curry 118–118-nál sem nagyon vacakolt: kevéssel a félpálya átlépése után eldobta a labdát, ami persze bement. Több idő nem is maradt a meccsből, 121–118 lett a végeredmény. Ez volt ráadásul Curry 12. hármasa a találkozón, amivel beállította Kobe Bryant és Donyell Marshall NBA-rekordját.


Az idényben pedig már 288 triplánál tart az irányító, ami máris rekord, pedig 24 meccs még hátravan az alapszakaszból. A meccset egyébként 46 ponttal zárta Curry, aki pár napja tíz triplát dobott (akkor 51 pontig jutott), azaz kétszer egymás után szórt be legalább tíz hármast (szintén NBA-rekord).

Jellemző, hogy a teljesítményére már senki nem talál ésszerű magyarázatot, a kosárlabdában nem is tudják kihez mérni, így előkerült a logikus magyarázat: Curry földönkívüli, és ugyanarról a bolygóról jött, mint Lionel Messi, a Barca focista zsenije. Még valami bizonyítékféle is van erre.A Golden State máris bebiztosította a helyét a playoffban, eddig csak az 1988-as Los Angeles Lakersnek sikerült ez már februárban. A csapat mutatója pedig 53-5, ami a legjobb állás 58 meccs után az NBA történetében. Lényegében a következő hónapokra egyetlen kérdés maradt: megdönti-e végül a Golden State minden idők egyik legnagyobb csapata, a Michael Jordan-féle Chicago Bulls 72-10-es alapszakaszrekordját?


Egyelőre Curryék állnak nyerésre, de itt akár össze is hasonlíthatja, hogyan menetelt annak idején a Bulls, és most a Warriors.