Csak egyet úszott Győrben Hosszú Katinka, mert nem megfelelő a medence

Fotó: MTI/MTVA / Matt York

-

A győri úszó országos bajnokságon Verrasztó Evelyn, Jakabos Zsuzsanna és Cseh László is jól szerepelt.


A győri úszósport első felnőtt bajnoki címét szerezte meg az országos bajnokság második napján Jakabos Zsuzsanna, aki 200 méter vegyesen nyert. "Nagyon boldog vagyok, hogy immár stabilan képes vagyok hozni a 2:12-t, ez nem először sikerül az idén. Abban reménykedem, hogy a világbajnokságon tudok 2:10-et is majd" - mondta Jakabos.

Verrasztó Evelyn 100 méter pillangón lett bajnok, míg a férfiaknál Cseh László remekelt 50 méter pillangón, Horváth Dávid pedig 100 méter mellen lett magyar bajnok.

100 méter háton ott volt az utolsó előfutamban Hosszú Katinka is, aki azonban ezzel "letudta" a válogatott versenyzők számára kötelezően előírt indulást, és többször már nem száll vízbe az ob-n.

"Habár ez nem rám vall, sajnos több versenyszámban nem állok rajthoz az idei bajnokságon. Ez számunkra nagyon nehéz döntés volt, mivel imádok Magyarországon és magyar közönség előtt versenyezni, de a hosszú távú céljaink érdekében ez volt a legokosabb döntés" - írta Facebook-oldalán a világbajnok úszó, aki azzal indokolta további távolmaradását, hogy "nincs megfelelő bemelegítő medence, ami komoly sérülésveszéllyel járhat".


Ma délelőtt 59,89-et sikerült úsznom 100 háton Győrben, az Országos Bajnokságon. Nagyon örülök ennek az időnek mivel...

Posted by Katinka Hosszu on 2015. június 28.