Cristiano Ronaldo sunyi tahó lett?

Fotó: AFP / PIERRE-PHILIPPE MARCOU

-

A Real Madrid portugál támadójára korábban is lehetett mondani, hogy arrogáns és nagyképű, de azt nem nagyon, hogy szándékosan ütötte, rugdosta volna az ellenfelet. Az elmúlt fél évben azonban mintha ilyen alattomos belépőkkel vezetné le frusztráltságát.


Az idei szezonban a bajnokságban csupán két sárgát kapott, és egyszer sem állították ki, pedig volt olyan szabálytalansága, amiért egyből pirosat is kaphatott volna. Az alábbi öt esetből azonban egyszer sem mutatták fel neki még a sárga lapot sem.

Tavaly október végén a Las Palmas középpályását, David Simont úgy rúgta meg, hogy a közelben nem volt a labda. A játékvezető orra előtt történt az eset, de Ronaldo megúszta.Egy héttel később Grzegorz Krychowiak, a Sevilla játékosa került a portugál kezei közé, legalábbis a felvételek alapján nagyon úgy tűnik, hogy kapott tőle egy fülest. Megúszta ezt is.Két héttel az eset után rendezték az El Clasicót, amelyet 4-0-ra veszített el a Real Madrid. Az első félidőben Ronaldo egyértelműen lekönyökölte Dani Alvest. Villant a sárga, de csodák csodájára a Barcelona brazilja kapta.Egy hete a Sporting Gijon ellen Casesnek rúgott oda, a meccs után így kommentálta az esetet: „Nem szándékos volt, márpedig, ha nem szándékosan teszi az ember, akkor felesleges beszélni róla.”Ronaldo a hétvégén is odatette magát. A Betis ellen 1-1-re végződött meccsen magához képest nagyon rosszul játszott, Francisco Molinerónak viszont sikerült alattomosan odarúgnia. „Gusztustalan volt. Ha a játékvezető ezt látja, akkor ki kellett volna állítania. Nem vagyok álszent, én is szoktam szabálytalankodni, de ha nincs a közelben a labda, akkor undorító így odalépni” – mondta a meccs után Molinero.Ronaldóval közben Florentino Perez elnök sincs megelégedve, elege lett abból, hogy a portugál sztár egyre többet utazik Marokkóba magánrepülőjével legjobb barátjához, a kickbokszos Badr Harihoz. Gyakran két edzés között is meglátogatja.


Marokkói barátjával:


Perez szerint Ronaldóból sokat kivesz az állandó utazgatás, ezért sem az edzéseken, sem a meccseken nem tud olyan teljesítményt nyújtani, amit elvárnak tőle. A Real elnöke egészen odáig ment, hogy megkérte a marokkói királyt, hogy jelezze neki, ha a focista mégis az országba érkezik. Valószínűleg ez csak tovább növeli majd Ronaldo frusztrációját.