Büntetőkkel nyert Ligakupát a ManCity

Fotó: MTI/AP / Tim Ireland

-

A Liverpool a rendes játékidő hajrában egyenlített, a 11-es párbajban vezetett, végül mégsem nyerte meg az angol Ligakupát: Willy Caballero kapus zsinórban három liverpooli büntetőt is védett.


Ligakupa-döntő:
Liverpool–Manchester City 1-1 – 11-esekkel: 1-3
gól: Coutinho (83.), ill. Fernandinho (49.)

Az idény első trófeájáért lépett pályára a Liverpool és a ManCity az angol Ligakupa döntőjében. A City szinte végig uralta a meccset, több helyzetet dolgozott ki, mi több, a második félidő elején a vezetést is megszerezte.A Liverpool a hajrában hajtott becsülettel, ám így is kicsit váratlanul tudott egyenlíteni. Jellemző, hogy a maradék pár percben már újra a City dolgozott ki nagy helyzeteket.De a City is csak helyzetekig jutott, ezért a hosszabbítás után büntetők következtek. Az első kör után még a Liverpool állt jobban (Emre Can belőtte, Fernandinho kihagyta), ám onnantól a City-kapus, Willy Caballero átka ült a csapatra: Lucas Leiva, Philippe Coutinho és Adam Lallana lövését is kivédte, miközben egyetlen City-játékos (Jesus Navas, Sergio Agüero, Yaya Touré) sem hibázott.


A ManCity a negyedik Ligakupáját nyerte, Jürgen Klopp, a Pool edzője viszont zsinórban a negyedik kupadöntőjét veszítette el. Jelenleg Ligakupa-győzelmek terén a Liverpool vezet (8), a Chelsea és az Aston Villa (5-5) előtt. A Cityvel egy szinten áll a ManUnited, a Tottenham és a Nottingham Forest.