BL: Senki nem győzött, előnyben a Bayern és az Atlético

Fotó: Alex Livesey/Getty Images / István Hajdu

-

HÁTTÉR

A Bajnokok Ligája negyeddöntőinek első mérkőzésein 1–1-es döntetlen született Barcelonában és Manchesterben is, ráadásul ugyanolyan forgatókönyv szerint alakult a két meccs.


Mindkét mérkőzésen elsöprő mezőnyfölényben játszott a labdatartós alakulat (a Bayern és a Barcelona), az ellenfél pedig fegyelmezett védekezéssel őrizte kapuját – a Man United kétsoros vonalban védte a támadó harmadot, az Atlético játékosai pedig pokróc megmozdulásokkal próbáltak tekintélyt szerezni maguknak. Az angliai meccsen az első nagy helyzet Danny Welbeck előtt adódott, de a válogatott védő nem tudta átemelni Manuel Neuert – egyébként a Camp Nouban is az esélytelenebbnek tartott madridi csapat előtt adódtak nagyobb helyzetek annak ellenére, hogy a labda nagyrészt az ellenfélnél volt. A második félidő elején aztán vezetést szerzett az Atlético és a Manchester: Diego elképesztő nagy gólt lőtt, amiben azért a Victor Valdést helyettesítő Pinto is benne volt,  Nemanja Vidic pedig tök egyedül maradt egy szögletnél, és kitekeredve, kapunak félig háttal csúsztatott a hosszú kapufához, ahová nem szokott embert állítani Pep Guardiola csapata. Neymar ünnepli az egyenlítő gólt Neymar ünnepli az egyenlítő gólt Nem olyan sokkal később jött az egyenlítés mindkét pályán: északon Mario Mandzukic fejelte le a labdát Bastian Schweinsteiger elé, aki dropból bombázott a léc alá, lenn délen pedig Andrés Iniesta adott hatalmas labdát a finoman szólva nem kiemelkedően játszó Neymarnak, aki nem hibázott. A játéknap slusszpoénját az Old Traffordon sütötték el, ahol először Javi Martínez kapott sárga lapot, ami miatt ki kell hagynia a visszavágót, majd Schweinsteigernek mutatták fel a második sárgát és ezzel a pirosat egy elkésett belépőnél, így automatikusan egymeccses eltiltásban részesül. A visszavágóját a hazai pályán játszó Atlético Madrid és a Bayern München várhatja kedvezőbb helyzetből az idegenben lőtt góloknak köszönhetően.

Bajnokok Ligája, negyeddöntők

Manchester United–Bayern München 1–1 Gólszerző: Vidic (58.), ill. Schweinsteiger (66.) Kiállítva: Schweinsteiger (90.) FC Barcelona–Atlético Madrid 1–1 G.: Neymar (71.), ill. Diego (56.) A visszavágókat április 9-én játsszák.