Berlin BL-lázban ég, ellepték a szurkolók a városközpontot

Fotó: DPA / Lukas Schulze

-

A Brandenburgi kapunál kialakított hivatalos szurkolói zónában színes programokat szerveztek számukra a 20.45-kor kezdődő Juventus-Barcelona összecsapás előtt (beharangozónkat itt olvashatja).


Az egyik sportszergyártó cég például ügyességi versenyt hirdetett meg, a győztesért - aki mérkőzésbelépőt kap - nem sokkal a finálé kezdete előtt külön autó érkezik majd.

A szurkolói zónába kilátogatók futballsztárokkal is találkozhatnak. Az egyik színpadon Giovane Elbert, a Bayern Münchennel 2001-ben BL-t nyert brazil támadót faggatta egy riporter a délután közepén.


Az Euronews tudósítása a buliról


Több magyar futballrajongó is érkezett a német fővárosba. A Juventus hivatalos magyarországi szurkolói klubját például százan képviselik, igaz, közülük mindössze kilencnek van belépője. Egyikük elmondta, hogy azok a Juventus-szimpatizánsok, akik nem szurkolhatnak majd az Olimpiai Stadionban, az Alexanderplatzon fognak gyülekezni. A Barca-híveknek ugyanakkor a Breischeidsplatzot jelölték ki találkahelynek, a hírek szerint mintegy húszezren vannak itt a katalán együttes szurkolói közül.

A mérkőzésre egyébként szinte lehetetlen már jegyet kapni. Az üzérek jelenleg akár 4000 eurót (1,2 millió forint) is fizetnének két darab első kategóriás jegyért, s ennél minden bizonnyal jóval többért válnának csak meg tőlük.


A Barcelona tévéje is beszámol mindenről