Belehalt egy ikerpár az éjféli bobozásba

Fotó: AFP / JEFF HAYNES

-

Életét vesztette egy 17 éves kanadai ikerpár mindkét tagja, miközben az éjszakai sötétben szánkójukkal megpróbáltak lecsúszni Calgary egykori olimpiai bobpályáján.


Hat másik fiatal szintén megsérült a balesetben, egyikük életveszélyes állapotban került kórházba – közölte a kanadai rendőrség hétfőn. Az áldozatok szombatra virradó éjjel szánkójukkal teljes erővel nekicsapódtak a bobpályát a versenyszánkópályától elválasztó korlátnak.

Mindkét halálos áldozat korábban a kanadai olimpiai park területén dolgozott, azt azonban egyelőre nem tudni, hogyan kerültek az 1988-as téli olimpiai játékok helyszínére.

A CBC kanadai tévécsatorna rámutatott, hogy a jégcsatornában egy négyutasos bob elérheti az óránkénti 100 kilométeres sebességet.

Hasonló szerencsétlenség történt öt héttel korábban egy sauerlandi bobpályán. Akkor három férfi próbált meg lecsúszni egy gyerekszánnal a jégcsatornában, majd nekivágódtak a célvonalban leállított minitraktornak. Az egyik férfi életét vesztette, két társa pedig súlyosan megsérült.