Alaposan lehúzzák a budapesti vizes-vb kabaláját

Fotó: MÚSZ/Szaka József

-

A Sportsgrid.com kritikusan fogalmaz a 2017-es budapesti vizes-vb kabalájáról, a fehér puliról. Szerintük látszik rajta, hogy nem volt idő megtervezni.


Az internetes oldal megjegyzi, hogy Mexikó rendezte volna a következő világbajnokságot, ám nem tudtak megbirkózni a 100 millió dolláros költségvetéssel, ezért a nemzetközi szövetség elvette tőlük a rendezési jogot. „Ekkor lépett elő Magyarország miniszterelnöke, és közölte, hogy Budapest 76 millió dollárból megrendezi a vébét. Négy hónappal később azonban 140 millió dollárra nőtt a költségvetés, a magyar adófizetők nem ujjongtak örömükben” – írja a Sportsgrid.


A kabalaállat és a nemzetközi szövetség elnöke, Dr. Julio C. Maglione


Az oldal külön foglalkozik a magyarországi világbajnokság hivatalos kabalaállatával, a fehér pulival is. „Ahogy láthatják is, a magyaroknak nem volt idejük a hivatalos kabalaállat megtervezésére. Az eredmény olyan, mintha egy sorozatgyilkos vagy egy megdöglött lhasa apso szelleme lenne” – fogalmazott a szerző, aki vélhetően nem hallott még a fehér magyar puliról. A lhasa apso, az úgynevezett oroszlánkutya egy tibeti kutyafajta, ehhez hasonlította a kabalát.