Aki ért a focihoz, tudja, mit művelt az a galád Barca az Arsenallal

Fotó: JAVIER SORIANO / AFP

-

Az Arsenalnál a kihagyott helyzetek miatt bosszankodnak, eközben a Barcelona még azt is megengedheti magának, hogy eltiltassa egyik legjobbját a 2-0-ra megnyert Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágója előtt.


Az Arsenal hiába játszott rendkívül bátran a Barcelona ellen, a katalánok azt is elbírták, hogy a Messi, Neymar, Suárez trió az első félidőben teljesen eltűnt, a második félidőben pedig néhány villanás elég volt ahhoz, hogy eldöntsék a továbbjutást.


Egészen elképesztő érzékük van ahhoz, hogy lássák, hogy mi fog történni a pályán, amikor még senki nem tudja rajtuk kívül

– kezdte a meccs utáni értékelést a Barcelona vezetőedzője, Luis Enrique.

„Aki ért egy kicsit a focihoz, az tudja, hogy kellett egy ilyen félidőt játszanunk ahhoz, hogy felőröljük az Arsenalt. Ki kellett őket fárasztanunk, hogy legyen a végén területünk. Jó eredményt értünk el, de a továbbjutást a visszavágón kell bebiztosítanunk.”


Sokatmondó fotó


„A Barcelonának már 95 százalék az esélye a továbbjutásra” – nyugtázta a meccset Arsene Wenger. Az Arsenal menedzsere azt sajnálja a legjobban, hogy nem éltek az eséllyel, hogy megverhetik a katalánokat.

„Van, amikor nem tudsz mit csinálni az ellenféllel, annyira jó, akkor nem vagyok dühös. Most azonban legyőzhettük volna a Barcelonát, megvoltak a helyzeteink hozzá. Nem a Barcelona akadályozott meg bennünket ebben, hanem az, hogy elveszítettük a döntő helyzetekben a labdát, hogy pontatlanul passzoltunk. Az első gólnál pedig volt két-három lehetőségünk is arra, hogy megakadályozzuk a kontrát, de egyszer sem tettük meg.”


A 71. percben jött az első gól:


Különös volt a meccs az Arsenal védője, Héctor Bellerín számára, aki a Barcelonában nevelkedett, szerinte egyszerűen szerencsésebb volt az ellenfél. „Többször is megszerezhettük volna a vezetést, de ha a Barcelona ellen nem lövöd be a helyzeteket, akkor büntetnek. Így is történt, egy kontra és egy büntető elég is volt nekik.


Ugyanígy kell játszanunk, csak kíméletlenebbnek kell lennünk a visszavágón.

Persze pikáns jelenetekből sem volt hiány, Dani Alvesnek egyébként sem kell a szomszédba mennie, ha színészkedni vagy csak szimplán anyázni kell egyet, ezt meg is tette Mesut Özil belépője után, erősen fuck offolt a korábbi Real Madrid-játékosnak:De érdekes volt Gerard Piqué sárga lapja is, amelyet a Danny Welbeck elleni belépőért kapott, ugyanis így a visszavágón nem játszhat, ellenben a negyeddöntőt szó szerint tiszta lappal várhatja majd. A szabálytalanság előtt nem sokkal Luis Enrique kihívta őt az oldalvonalhoz, és mondott neki valamit, a spekulációk szerint azt, hogy szerezzen egy sárgát. A Barcelona edzője utólag természetesen tagadta ezeket a galád vádakat.Luis Enrique a keddi siker után két nap szabadságot adott játékosainak, legközelebb csak pénteken kell edzésre jelentkezniük.

KÖVESD A VS SPORTROVATÁT A FACEBOOKON IS!