Agyvérzést kapott a korábbi válogatott jégkorongozó

Fotó: MTI / Földi Imre

-

Peterdi Imre, a Dunaújvárosi Acélbikák játékosa múlt héten, az otthonában lett rosszul. A gyors segítség mentette meg az életét, és várhatóan teljesen fel fog épülni.


A 35 éves sportoló otthonában lett rosszul még múlt héten szombaton. Szerencsére fia és felesége is otthon tartózkodott, akik azonnal mentőt hívtak, ami a fővárosi idegsebészeti klinikára vitte, ahol azonnal megműtötték – számol be a történtekről a dunaújvárosi jégkorongcsapat Facebook-oldalán megjelent posztban Peterdi.


Kedves Szurkolók!Peterdi Imre vagyok. Múlt hét szombaton, 12.45-kor agyvérzést szenvedtem az otthonomban. A kisfiammal...

Posted by Dunaújvárosi Acélbikák on Saturday, March 12, 2016

A hokis leírása szerint már sokkal jobban van, hamarosan átszállítják egy rehabilitációs intézetbe, ahol folytatják a kezelését.

„A sportnak köszönhetően nagyon erős a szervezetem, mindennap gyógytornázom, az orvosok szerint, ha így folytatom nagyon gyorsan hazakerülök” - írja Peterdi.

Peterdi Imre Dunaújvárosban kezdett jégkorongozni, de megfordult az Alba Volán, az UTE és a Ferencváros csapatában is. Először 2002-ben lett válogatott, tagja volt a 2008-as szapporói Divízió I-es világbajnokságon a feljutást kiharcoló csapatnak, majd a következő évben az A-csoportos világbajnokságon szereplő magyar válogatottnak is, a svájci tornán két gólt szerzett.