A tetovált fiú kiütötte a világbajnokot

Fotó: RIA Novosti / Said Tsarnaev

-

Szombat este Groznijban nézett farkasszemet a WBA nehézsúlyú bajnoka, Ruszlan Csagajev és a veretlen ausztrál Lucas Browne - írja a Profiboksz.hu.


Az előzetesen esélytelenebbnek kikiáltott Browne többször hangsúlyozta, hogy a KO a célja, hiszen nem bízik abban, hogy pontozással nyerhet az üzbég bokszoló otthonában, ennek ellenére leginkább sok elmozgásra és balos feltartó egyeneseire támaszkodott a mérkőzés elején.

A hatodik menetben Csagajev előhúzott egy balhorgot, amitől az ausztrál a földön találta magát, de felállt és kivédekezte a menet hátralevő részét. A hetedik menettől a több sebből vérző Browne ritmust váltott és elkezdett nyomulni Csagajevre, amiből egész jó iramú néhány menet bontakozott ki.


Előzetesen Csagajevet (jobbra) esélyesebbnek tartották


A tizedik menet közepén Browne betalált egy jobbhoroggal, amitől a rohamosan fáradó címvédő eldőlt. Nehezen ugyan, de sikerült felállnia, de válasz nélkül nyelte Browne ütéseit, amitől Stanley Christodoulou vezetőbíró leléptette Csagajevet, akinek 38. meccsén ez volt a harmadik veresége, ebből a második kiütéses (34 győzelem, 21 KO, 1 döntetlen még a mérlege), míg a 35 éves Browne eddig mind a 24 profi meccsét megnyerte, ebből 21-et KO-val.