A Szolnok a hazaiakkal meccsel a Final Sixben

Fotó: MTI/MTVA / Bugány János

-

HÁTTÉR

A férfi vízilabda Bajnokok Ligája főtáblás küzdelmeinek szombati zárultával eldőlt, hogy a hatcsapatos döntőbe egyformán másodikként bejutott magyar együttesek közül az Eger a horvát Jug Dubrovnikkal, a Szolnok pedig a Final Sixnek otthont adó katalán főváros élcsapatával, a CNA Barcelonetával csatázik a május végi finálé nyitónapján.


A két hatos csoportra osztott főtábla utolsó körében a magyar bajnok Eger itthon, éppen a BL-címvédő spanyol gárda legyűrésével biztosította be második helyét a mind a tíz meccsét megnyerő olasz Pro Recco mögött, míg a másik hatosban a Szolnok az első pozícióból szorult vissza a másodikra, miután a sorozat tizedik játéknapján két góllal kikapott a horvát Primorje Rijeka otthonában.

A befejező forduló nagy vesztese az amúgy győztes görög Olympiakosz lett, mivel hiába nyert az olasz Brescia ellen, és lett az „egri” csoportban harmadik, így sem jutott tovább, mert a végül negyedikként zárt Barceloneta a rendező jogán, helyezésétől függetlenül eleve biztos tagja volt a Final Six mezőnyének.

A hatos döntőt május 28. és 30. között bonyolítják le a katalán fővárosban, ahol a két csoportelső, a „helyből” elődöntős Pro Recco és Rijeka pihenőnappal kezd. Másnap, pénteken az olasz együttes a Barceloneta–Szolnok-, a Primorje pedig az Eger–Jug-összecsapás győztesével találkozik. Szombaton az elődöntős nyertesek szállnak vízbe a Bajnokok Ligája első helyéért, a vesztesek pedig a bronzéremért.


A hatos döntő, a Final Six programja

  • május 28., keresztbejátszás az elődöntőért: Eger–Jug és Barceloneta–Szolnok
  • május 29., elődöntők: Recco–Barceloneta/Szolnok és Rijeka–Eger/Jug
  • május 30., bronzmérkőzés és döntő