A Szeged is Final Fourba jutott

Forrás: MTI/MTVA / Kovács Anikó

A magyar csapat összesítésben négy góllal bizonyult jobbnak a Sporting Lisszabonnál, ezzel bejutott az kézilabda EHF-Kupa négyes döntőjébe.


Juan Carlos Pastor csapata az odavágó tapasztalatai alapján taktikusan játszva, a tempót lassítva kontrollálta a mérkőzést a villámgyors portugál alakulat ellen, és magabiztos győzelmet aratva jutott be az EHF-Kupa négyes döntőjének második kiírásába. A Szeged jól kezdte a meccset, hat góllal is el tudott lépni ellenfelétől az első félidőben, majd a másodikban végig vezetve tartotta biztos távolságból magától a Lisszabont. A felállt fal elleni játék egyértelműen a hazaiaknak ment jobban, így az okosan kézilabdázó Szeged megérdemelt győzelmet aratott, és története során először jutott európai kupa négyes döntőjébe. Berlinben a Füchse Berlin, a Konstanza és a Montpellier szerepel majd a Szeged mellett a Final Fourban.


Pick Szeged–Sporting Lisszabon 28–22

Szeged, játékvezetők: Pandzsics, Moszorinszki (szerbek) SZEGED: Mikler, Tatai (kapusok), Ancsin 1, Balogh Zs. 5, Blazevic, Czina, Ilyés, Kekezovics 2, Larholm 3 (3), Laszica, Mindegia 7, Parrondo 3, Prce 1, Vadkerti 4, Vranjes 1, Zubai 1. Edző: Juan Carlos Pastor. SPORTING: Candeias, Oliveira (kapusok), Antunes 1, Barros, Dias, Goncalves, Ligeiro, Magalhaes 2, Marzo 8, Moreira 4, Portela 4, Silva, Solha 3 (2). Edző: Frederico Santos. Kiállítások: 6, ill. 10 perc Hétméteresek: 4/3, ill. 2/2