A sajtófőnök is felállt a Magyar Birkózó Szövetségnél

Fotó: Fortepan / 04780 / Képünk illusztráció

-

Szekeres István 44 éve tudósított birkózóeseményekről, ám az új vezetéssel nem tudta volna megtalálni a hangot, ezért felmondott.


Az új vezetőkkel képtelen lennék együtt dolgozni, amiért olyan gyalázatos módon manipulálták a tisztújító közgyűlést. Aki nem tudná, több mint tíz olyan egyesület nevében, amelyik Hegedüs Csaba pártján állt, nem a birkózás képviselője, hanem a település polgármestere szavazott

– indokolja Facebookon közzétett posztjában Szekeres István, hogy miért bontotta fel 2015. február elsejei hatállyal a Magyar Birkózó Szövetséggel fennállt sajtófőnöki szerződését. Szekeres a kezdetektől lojális volt Hegedüs Csabához, a sportági szövetség eddigi elnökéhez. Hozzá hasonlóan Lázár János alelnök és Gáspár Tamás igazgató is távozott korábban, a szövetség pedig új elnökséget kapott.A sportágat negyvennégy év után otthagyó Szekeres István azt követően távozott, hogy január 30-án, pénteken a Magyar Birkózó Szövetség tisztújító közgyűlésén az 1992 óta regnáló Hegedüs Csaba helyett Németh Szilárdot, a Fidesz rezsibiztosát választották elnökké. Erről bővebben itt olvashat.