A Palermo elnöke szerint Balogh Norbert világsztár lesz

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

-

Maurizio Zamparini, a Palermo elnöke egy sajtótájékoztatón már kész tényként beszélt arról, hogy szerződtette a Debrecen fiatal támadóját.


Az olasz élvonalbeli klub hivatalos honlapján még nem jelentették be Balogh Norbert leigazolását, de Zamparini egészen elképesztő vételi árról beszélt.


Balogh lesz az új Cavani, majd meglátják.

Több mint 5 millió eurót plusz bónuszokat fizettünk érte, és rögtön ezután nemet mondtunk egy angol klubnak, amely 10 millió eurót ajánlott érte” – idézi a Tuttonapoli.net a Palermo elnökét.

Ha ez igaz, akkor Balogh Norbert minden idők legdrágább magyar focistája lett, aki az NB I-ből vált klubot. A 197 centi magas, 80 kilós csatár februárban tölti be a 20-at, eddig 33 NB I-es bajnokin 5 gólt lőtt, de igazából az idén robbant be a magyar elitbe.Közben az argentin Guillermo Barros Schelotto veszi át a Palermo irányítását, miután hétfőn menesztették Davide Ballardinit. Schelotto már a harmadik edzője a mostani idényben a szicíliai csapatnak, illetve Ballardini elbocsátása a harmincadik 2002 júliusa óta, amikor Maurizio Zamparini került az elnöki pozícióba.

Ballardini mindössze hét mérkőzésen irányította a Palermót, amely 19 forduló után a 16. helyen áll a húszcsapatos olasz bajnokságban. A legutóbbi, vasárnapi, veronai találkozón, amelyen 1-0-ra győzött a Palermo, a tréner már nem ült a kispadon. A játékosok elmondták, sem előtte, sem utána nem beszéltek vele.


Zamparini keménykezű elnök


Olasz sajtóinformációk szerint az edző a szombati tréningen összekülönbözött a kapus, egyben kapitány Stefano Sorrentinóval, akit ki akart tenni a csapatból, de Zamparini közbelépett a játékos érdekében. „Ballardini saját magát rúgta ki, egy edző nem viselkedhet így” – mondta az elnök, hozzátéve, hogy az együttes nélküle is képes volt jó teljesítményt nyújtani és nyerni.

Az újonnan kinevezett, 42 éves Schelotto előzőleg az argentin Lanus kispadján ült.