A kisember a végén még lelöki a trónról a nagy Michael Jordant?

Fotó: Getty Images / Ezra Shaw

-

Steph Curry sorra dönti a rekordokat, és ma vitán felül ő a világ legjobb kosarasa. De a fenti kérdésre, csak a Trash Talk tudja a választ.


Stephen Curry, a Golden State Warriors irányítója szinte minden játéknapon tesz valami olyat, amire korábban még soha senki nem volt képes. Már februárban, 58 (!!!) alapszakasz-meccs után (amiből ő 56-on játszott csak) megdöntötte az NBA egy szezonban dobott triplacsúcsát. Miután az alapszakaszban 82 meccset játszanak, és április közepéig tart, ez azt jelenti, hogy Currynek még bőven lesz ideje tovább növelni a már így is hihetetlen csúcsot – és így is tesz, meccsről meccsre megtoldva azt néhány triplával. Az sem mellékes, hogy a csúcsdöntő meccsen az Oklahoma City ellen 12 hármast dobott, amivel az egy mérkőzésen dobott hárompontosok rekordját is beállította (Kobe Bryant és Donyell Marshall tudta ezt hozni korábban). Így nézett ki a meccset eldöntő utolsó pillanatos szerény kosár:Igen, jól látja mindenki, 5 méterre a triplavonalon túlról engedte el, bár ezt már kezdjük megszokni. Ez volt a 288. hármasa a 2015-16-os szezonban. Az előző csúcs 286 volt, és ki nem találná ki a kedves olvasó, ki tartotta. Hát persze, hogy Curry.

Ebben a cikkben szerepel egy táblázat, ami tökéletesen bemutatja, mekkora dolgot hajtott végre hősünk azzal, hogy megfejelte saját rekordját, és hogy így, ilyen sokkal az évad vége előtt koronázta meg a rekordot. Elég erős a névsor, és Curry ebből a szempontból gyorsabb volt olyan ma már legendáknak számító sportolóknál, mint Wayne Gretzky, Wilt Chamberlain, Ladainian Tomlinson és John Stockton.


A kosárlabda új űrlényének Thunder elleni teljesítményét nem hagyták szó nélkül vetélytársai sem. Twitteren reagáltak olyan nagyágyúk, mint Magic Johnson, LeBron James, Dwyane Wade, vagy Dirk Nowitzki.

LeBron James is méltatta, akivel könnyen összeakadhatnak az NBA-döntőben, ahogyan tavaly: is „Ember, ezt már be kellene fejezni. Hihetetlen, még soha nem láttam ilyen játékost a kosárlabda történetében.” Dirk Nowitzki lazán csak annyit írt: „No way.” Magic Johnson pedig azt jegyezte meg, hogy ha további 4-5 éven át tudja ezt a szintet hozni, ő lehet minden idők legjobbja. Hogy mit szól ehhez cimborája, Michael Jordan, azt nem tudjuk, de ha maga Magic Johnson mondja, az már tényleg jelent valamit.


Még nem találták meg rá az orvosságot


Szóval így állunk Curryvel kapcsolatban. Emellett egyébként úgy néz ki, hogy pontkirály is lesz, és a népszerűsége is egyre csak szökik az egekbe. Péntek este a Trash Talk stúdiójában összecsap a két NBA-szakértő, Dávid Kornél és Tőrös Balázs, hogy kiderüljön, ki tud többet Stephen Curry idei teljesítményéről! Emellett szóba kerül az NFL Combine, számtalan exkluzív interjút mutatunk a denveri nyitott pályás NHL-meccsről és sok-sok érdekesség is lesz még a műsorvezető Szaniszló Csaba, a fentebb említett két NBA-szakértő, illetve az amerikai focis Kovács Sándor tolmácsolásában. A műsor péntek este 19:30-kor kezdődik a Sport1-en.