A győriek átlövője a legjobb női kézis a világon

Fotó: AFP / ATTILA KISBENEDEK

-

Eduarda Amorim a nők, Nikola Karabatic pedig a férfiak között lett 2014 legjobb kézilabdázója a Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) szavazásán.


A jelenleg sérüléssel bajlódó Eduarda Amorim, a Győri Audi ETO-val egymás után két Bajnokok Ligáját is nyerő brazil átlövő végzett az első helyen a szavazatok 35,2 százalékát elnyerve.

A második a Buducsnoszt Podgorica román balátlövője, Cristina Neagu lett (25,8 százalék). A győriekkel ugyancsak kétszeres BL-győztes, a világ legjobbja címet 2011-ben egyszer már kiérdemlő norvég Heidi Löke (16,8 százalék) a harmadik helyen végzett.

A férfiaknál 2007 után újra Nikola Karabatic lett a győztes, a francia világklasszis irányító-átlövő 33,7 százalékot kapott. A Barcelona játékosa 2014 januárjában Eb-címig vezette a francia válogatottat, majd főszereplő volt a katalánok Bajnokok Ligája négyes döntőjéig történő menetelésében. A 2011-es győztes dán Mikkel Hansen (21 százalék) és a katari vb MVP-je, a 2008-as első helyezett Thierry Omeyer (19,5 százalék) fért még fel a dobogóra.