A Chelsea nagyon megverte a Manchester Cityt az FA-kupában

Fotó: Getty Images / Mike Hewitt

-

A londoniak főleg a második félidőben remekeltek, és 4-1-re verték az inkább a bajnokságra és a BL-re koncentráló manchesteri kékeket. És már meg is van a negyeddöntők párosítása.


A Chelsea kezdettől fogva irányította a mérkőzést, sorra dolgozta ki a helyzeteket, Pedro már a 13. percben eltalálta a kapufát. Húsz perccel később már vezetett a Chelsea: Fábregas passzát Diego Costa fejelte előrevetődve a kapuba. A spanyol válogatott csatárnak a legutóbbi hét hazai meccsén ez volt a hetedik gólja.


Diego Costa 1-0


Két perccel később majdnem a semmiből egyenlített, Iheanacho beadását a menteni igyekvő Azpilicueta rúgta David Faupala lábára, ahonnan a Chelsea kapujába pattant a labda.


Faupala 1-1


A második 45 percben aztán a Chelsea szétkapta a a féltucat fiatallal felálló Cityt. A 48. percben Willian kapott jó passzt Hatzard-tól, majd a kapuba gurított, öt perccel később pedig Gary Cahill tett hasonlóan – ezzel lett 3-1.


Willian 2-1


Cahill 3-1


A 66. percben Hazard lőtt egy szabadrúgást a kapuba, ez volt a Chelsea nyolcadik gólja szabadrúgásból, egyetlen csapatnak sincs ennél több az öt topligában.


Hazasrd 4-1


A londoniak már azt sem bánták, hogy Oscar a 75. percben kihagyott egy büntetőt, mert a továbbjutás már így is biztosan megvolt. Úgy meg pláne, hogy a 89. percben Bertrand Traoré a kapunak háttal állva fejelte Oscar beadását gyönyörű ívben a City hálójába.


Bernard Traoré 5-1


A City utoljára 2000-ben a Leeds United elleni 5-2-es vereség alkalmával kapott utoljára öt gólt az FA-kupában. Az élvonalbeli csapatok közül kiesett a bajnokságban második helyen álló Tottenham is, a vesztüket az a Martin Kelly okozta, akik 1545 nap után tudott újra gólt szerezni tétmérkőzésen.

Eredmények, FA Kupa, 5. forduló:
Chelsea - Manchester City 5-1
Tottehham - Criystal Palace 0-1
Blackburn Rovers (II.) - West Ham United 1-5
szombaton játszották:
Arsenal - Hull City (II.) 0-0
Reading (II.) - West Bromwich 3-1
Bournemouth - Everton 0-2
hétfőn játsszák:
Shrewsbury Town (III.) - Manchester United 20.45

És az FA már el is készítette a 6. kör, azaz a negyeddöntők párosítását:
Reading - Crystal Palace
Everton - Chelsea
Arsenal v. Hull City - Watford
Shrewsbury Town v. MU - West Ham United
A találkozókat a 2016. március 11-14-i hétvégén fogják lejátszani.

Az FA-kupához tartozó hír, hogy a BBC információi szerint az angol szövetség (FA) komolyan fontolgatja, hogy 2018-tól megszünteti a sorozat egyik hagyományos elemét, a megismételt mérkőzések intézményét. Amire most az Arsenal és a Hull City döntetlenje miatt kerül majd sor, a többi mérkőzésen a győztesek továbbjutottak.


KÖVESD A VS SPORTROVATÁT A FACEBOOKON IS!