A bundagyanú bizonyítékait követeli a FIFA a Spiegeltől

Fotó: AFP / PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP / PIERRE-PHILIPPE MARCOU

-

A FIFA arra kéri a német Spiegelt, jutassa el hozzá azokat a dokumentumokat, melyek alapján az újság azt állította, hogy a kameruni válogatott csoportmeccseit manipulálhatták.


Amint arról beszámoltunk, a Spiegel azt állította, hogy a több bundabotrányban is érintett Wilson Raj Perumal szerint a kameruniak csoportmeccseit néhány játékos manipulálja. Perumal még a Horvátország elleni találkozó előtt megjósolta, hogy nagy különbségű vereséget szenved majd az afrikai csapat, egyik játékosukat pedig még az első félidőben kiállítják. Perumal később közleményben határozottan cáfolta a lap kijelentéseit, hozzátéve, hogy a Kamerun–Horvátország mérkőzésről ő három nappal a találkozó után beszélt, nem előtte. A FIFA biztonsági vezetője, Ralf Mutschke szerdán elmondta, hogy a szövetség valamennyi vb-mérkőzést figyeli, de nem talált bundázásra utaló jeleket. A lap állításait pedig súlyos vádaknak aposztrofálta, hozzátéve, hogy a FIFA-nak komoly fenntartásai vannak azokkal kapcsolatban. Ezért is kérik az újságot bizonyítékaik bemutatására. Elmondta:

„A cikk a világbajnokság meccseinek becsületességét kérdőjelezi meg, ami nagyon súlyos vád”.
Kamerun mindhárom csoportmérkőzését elvesztette a brazíliai tornán, előbb a mexikóiaktól 1-0-ra, majd a horvátoktól 4-0-ra, végül pedig a házigazda braziloktól 4-1-re kapott ki Volker Finke együttese.