Európa-bajnok segíti a női tornászokat

Fotó: Bongarts/Getty Images / Vladimir Rys

-

Alina Kozics személyében Európa-bajnok, olimpiai negyedik helyezett tornász segíti a magyar női válogatott felkészülését.


A Magyar Tornaszövetség szerdai közleménye Draskóczy Imre szövetségi kapitányt idézi, aki emlékeztet rá, hogy Kozics magasan képzett tornász volt, de már edzőként is bizonyított, a 2008-as olimpia után a japán női válogatottal dolgozott, amelyet magas szintre hozott fel. A szakvezető hozzátette, hogy a balett- és alapképzés, amelyben Kozics részesült, önmagáért beszél, az ő segítségével szeretnék visszahozni a magyar tornába


azt a koreográfiát, illetve tánc- és egyéb elemeket, amelyek talajon és gerendán nélkülözhetetlenek.

A 27 éves Kozics már az év elején csatlakozott a magyar válogatotthoz, minden edzőtáborban jelen van, emellett járja az országot, és előadásokat is tart. „Nagyon örülök, hogy sikerült Alinával megegyezni, és mellettem szövetségi edzőként segíti a munkát” – mondta Draskóczy Imre. Kozics így fogalmazott:


Egyelőre ismerkedem a körülményekkel, a magyar viszonyokkal, próbálok beilleszkedni. Nagyon szeretek edzősködni, remélem, tudok segíteni a magyar tornának.