Az utolsó 10 percben bénázta el a győzelmet a Veszprém

Fotó: MTI / EPA / IAN LANGSDON

HÁTTÉR

A PSG kézise, Luc Abalo az utolsó pillanatban mentette 24-24-es döntetlenre a Veszprém elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő első meccsét. Visszavágó egy hét múlva Veszprémben.


Eredmény, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

PSG (francia) - MKB-MVM Veszprém 24-24 (10-12)

gólszerzők: Hansen 8, Accambray 5, Abalo 4, M,Tima 3, Narcisse 2, Vori 1, Barachet 1, illetve Ilic 8, Iváncsik G. 4, Gulyás 3, Nagy 3, Marguc 2, Sulic 2, Ruesga 1, Zeitz 1


A két csapat tavaly is a negyeddöntőben találkozott egymással, akkor a Veszprém kettős győzelemmel jutott a négyes döntőbe. A meccs nagyobb részében ezúttal is Ortega mester csapata irányított, de a végére kissé elbizonytalanodott, a franciák pedig némi mázlival a végső dudaszó pillanatában egyenlítettek: az utolsó fél perc magyar támadással kezdődött, passzívnál lőni kellett, de a kézsérüléséből visszatérő Nagy László inkább passzolt, a franciák pedig megszerezték a labdát, és az utolsó másodpercben Abalo egyenlített.Antonio Carlos Ortega (A Veszprém vezetőedzője): Gratulálok a Párizsnak, nagyon kemény meccs volt. 45 percig nagyon jól játszottunk, különösen védekezésben. Az utolsó 15 percben sok problémánk volt támadásban, sokszor voltunk passzívak, így sokszor kellet rossz lövőhelyzetből vállalkoznunk. Remélem, hogy a szurkolóink segítségével kiharcoljuk a továbbjutást, de biztos hogy nagyon nehéz dolgunk lesz.

Gasper Marguc (A Veszprém 2 gólig jutó játékosa): Nagyon jól védekezett mindkét csapat. Kicsit szomorú vagyok, hogy elszalasztottuk az öt gólos előnyünket, ezáltal a győzelem is kicsúszott a kezünkből. Ez volt az első félidő, a második a mi pályánkon lesz. Biztos vagyok benne, hogy az ugyanolyan kemény lesz, mint ez.

Mikkel Hansen (A PSG 8 gólt dobó zsenije): Ahogy mindenki mondta nagyon kemény meccs volt. Úgy gondolom, hogy jól fel tudunk készülni a visszavágóra, és kiharcolhatjuk a továbbjutást, de abban az atmoszférában ez nagyon nehéz lesz.

Philippe Gardent (A PSG vezetőedzője): Az elején voltak problémáink, az ellenfél kiválóan védekezett, de szerencsénkre Omeyer is hasonló szinten védett mint a magyar kapus, így nem húzott el nagyon a Veszprém. Veszprémbe hittel kell mennünk, hogy abban az atmoszférában ki tudjuk harcolni a továbbjutást. (via Veszprém)

Visszavágó április 19-én, a Veszprém Arénában. Néznivalók, addig is:


Gól, szépség (Ruesga, MKB-MVM Veszprém)


A rettegett Omeyer és az aurája (PSG)


Az ember, aki 3 lépéssel ér át a pályán (M'Tibia, PSG)


Accambray visszahozta a meccsbe a PSG-t