Svájci és ecuadori reggae, argentin rock vasárnapra

Fotó: / / /

-

Ráhangoló zenés ajándékkosár Weyer Balázstól a focivébé minden napjára.


Svájc–Ecuador

Tudtam, hogy Svájc lesz a legnehezebb. Nesztek, svájci reggae. …és akkor egy kis ecuadori reggae is. Ez az ember már önmagában egy vb-mezőny: Algériában született, élt Svájcban (!), Spanyolországban, Burkina Faso-ban, Burundiban, Kanadában és végül hosszas keresgélés után 20 évvel ezelőt Ecuadort választotta. A mérkőzést vasárnap este hatkor rendezik a brazil fővárosban (Brazíliaváros).

Franciaország–Honduras

Annyi mindenki hírest lehetne választani, hogy inkább választottam egy nem hírest. Szezonális kedvenc számom volt tavaly. Elég laza. Aurelio Martinez vitathatatlanul a legnagyobb hondurasi zenész most, de egyrészt nem eklatánsan hondurasi, mert a saját nyelvet beszélő gariifuna kisebbséghez tartozik, másrészt nincs elég jól reprezentálva a YouTube-on. Azért itt van ez a szám tőle. A meccs este kilenckor kezdődik Porto Alegrében, mi percről percrével készülünk.

Argentína–Bosznia-Hercegovina

Klasszikus a latin ska, az aktivista rock mestizo úttörőitől. Los Fabolusos Cadillacs, koncertfelvétel és bulisláger. Srebrenica, háború, működésképtelen államforma, évszázados árvíz. Támogasd a bosnyák válogatottat ennek a hosszú, de nagyon szép Mostar Sevdah Reunion-klipnek a végignézésével. Jobb szerettem volna egy upbeat számmal lendületet adni nekik, de azt tartalékolom egy olyan meccsre, amikor több esélyük van. A Mostar Sevdah Reunion egyébként szenzációs zenekar. Az argentin-bosnyák meccset – amelyet Rióban tartanak vasárnap éjfélkor – szintén percről percrézzük majd.