Zűröket találtak a fogyatékosokat segítő állami intézménynél

-


Több területen vagyongazdálkodási, vagyon nyilvántartási szabálytalanságokat talált az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyik háttérintézményénél, a Pro Rekreatione Közhasznú Nonprofit Kft-nál (PR Kft.). Erről az MTI számolt be.

Az intézmény a Velencei-tavi Vízi Sportiskolát is üzemelteti. Ezen kívül a fogyatékos emberek rehabilitációja érdekében felel a Velencei-tó partján fekvő létesítmények üzemeltetéséért is.

Az ÁSZ megállapította: az állami vagyon hasznosítására kötött szerződések, az elszámolások, a vagyongazdálkodás, a vagyonnyilvántartás, valamint az adatszolgáltatás nem volt szabályszerű.

A közbeszerzési törvény előírásait a PR Kft. három esetben nem tartotta be, az értékhatárt meghaladó szerződések megkötéséhez nem folytattak le közbeszerzési eljárást. A társaság tevékenysége nem támogatta az állami vagyonnal való szabályszerű gazdálkodást.

Az ÁSZ a PR Kft. ügyvezetőjének, valamint az emberi erőforrások miniszterének fogalmazott meg javaslatokat, amelyekre 30 napon belül intézkedési tervet kell készíteniük - közölték.