Zsoldosoknak nevezték a Soros Alapítvány munkatársait Miskolcon

Fotó: MTI/MTVA / Vajda János

-

A polgármester szerint az alapítvány jelenléte provokálná a miskolciakat.


Nemkívánatos Miskolcon a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítvány – mondta Kriza Ákos (Fidesz-KDNP). A polgármester szerint Soros, felmérve azt az ellenállást, amelyet a magyar társadalom tanúsít bevándorláspolitikája és terve ellen, offenzívába kezd. Soros alapítványának vidéki terjeszkedése nyílt beszállás a magyarországi választási kampányba, csak éppen nem nyílt sisakkal, politikusként, párttá szerveződve, hanem "dollár százezrekkel a zsebében, alattomos módon, civilek, álcivilek mögé bújva" – mondta Kriza.

Miskolc vezetősége és ő maga is nagyra értékeli a civil társadalom önszerveződését, önkéntes munkáját. Ezt minden évben költségvetési támogatásokkal is kinyilvánítják a miskolciak javára. A Soros-féle szerveződések azonban se nem önszerveződőek, se nem önkéntesek – mondta a polgármester. Szerinte inkább "felülről szervezett zsoldosokról" van szó, akik civil szervezeti formában dollár százezrekből akarják már nemcsak népszerűsíteni a nyitott társadalom ideológiáját, hanem már egyenesen ennek bevezetését akarják kierőszakolni a politikai döntéshozóktól Brüsszelben. A Soros-hálózat hazai terjeszkedését mindezek alapján károsnak és a magyar állampolgárok akarata elleninek kell minősíteni – mondta Kriza.

2010-óta a nyugalom és a biztonság megteremtésére, egy élhető város újjáépítésére szövetkeztek a miskolciakkal. "Ezúton szeretném jelezni, hogy nem engedem meg azt, hogy bárki ezt a nyugalmat megzavarja, és városunkba telepedjen azért, hogy olyan bevándorláspolitikát terjesszen a miskolciak körében, amelyre a miskolciak már többször nemet mondtak. Tartsuk tiszteletben ezt a véleményt, és aki nem ezt teszi, az nem más mint provokátor, aki megbontja városunk nehezen elért nyugalmát" – mondta a polgármester.

Kriza szerint levélben fogja értesíteni a Nyílt Társadalom Alapítványt, és arra kéri őket, hogy tartsák tiszteletben a miskolciak álláspontját az ún. Soros-tervvel kapcsolatban, provokatív jelenlétükkel ne ássák alá a város nyugalmát.