Zsinórban hetedszer bajnok a Veszprém

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Anikó / MTI/MTVA / Kovács Anikó

Nagy Lászlóék a bajnoki döntő második mérkőzésén, Szegeden is győzni tudtak, így megvédték a bajnoki aranyat, összesen pedig 22. alkalommal nyerték meg az NB I-et.


A vasárnapi találkozó előtt abban bízhatott a Szeged, hogy az alapszakaszban saját közönsége előtt már legyőzte egyszer legnagyobb hazai riválisát, igaz, akkor szinte a teljes hatvan percen át jól játszott. A meccs elején Mikler – aki a nyártól a Veszprém kapusa lesz – kivédte Ilic büntetőjét, de később így is a vendégek kerültek előnybe. A hazaiak Ilyés góljaival eleinte tartották a lépést, a félidő derekán azonban, 4–6-nál mégis kénytelen volt időt kérni a Pick edzője, ugyanis csapata támadójátéka kiszámíthatóvá vált. Ettől ugyan feljavult a Szeged, ám a vezetést nem tudta átvenni. Sőt, megint következett egy remek veszprémi sorozat, így a 21. percben 10–7-re módosult az állás. Ezután a trónkövetelő pillanatai következtek (10–10), erre a címvédő trénere kért időt. A szünet előtti hajrában Larholm pattintott hetesét védte lábbal Alilovic, így döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok. Nagy László és Alen Blazevic harca Nagy László és Alen Blazevic harca A második félidőt is a Veszprém kezdte jobban, és a Szegedet sújtotta az is, hogy Miklert le kellett cserélni. A hazaiak keményen harcoltak, tapadtak ellenfelükre, de a fordítás emberelőnyben sem sikerült. Nagy emberhátrányban 21-19-re módosította az állást, közben akadtak látványos találatok is: Parrondo és Sulic is a kapunak háttal talált be. Schuch kiállítása előtt még kétgólos hátrányban volt a Tisza-parti együttes, amikor kiegészült a Veszprém, már háromban (21–24). Mivel a hajrában sem sikerült beleerősítenie a hazai csapatnak, a második mérkőzésen eldőlt a bajnoki cím.

PICK SZEGED-MKB-MVM-VESZPRÉM 24-28 (13-13)

Szeged, játékvezetők: Dobrovits, Tájok SZEGED: Tatai, Mikler (kapusok), Ancsin 5, Balogh Zs. 3, Blazevic, Czina, Garcia Parrondo 2, Ilyés 4, Kekezovics 2, Larholm 1 (1), Lasica, Mindegia 1, Prce 5, Vadkerti, Vranjes, Zubai 2. Edző: Juan Carlos Pastor. VESZPRÉM: Borbély, Alilovic (kapusok), Chema Rodriguez, Gulyás 2, Ilics 5 (2), Iváncsik G. 3, Iváncsik T., Mocsai, Nagy L. 6, Ruesga 3, Schuch, Sulic 4, Terzics, Ugalde 2, Vilovszki. Edző: Carlos Ortega. Kiállítások: 6, ill 4 perc Hétméteresek: 2/1, ill. 4/2 Az első mérkőzést 30–21-re nyerte a Veszprém.