Zsinórban buktak meg droghasználók Sopronban

-

Néhány óra alatt 8 embert fogtak meg a rendőrök különböző ellenőrzéseken szombaton Sopronban. Győrben ugyancsak szombaton egy férfi ellen indult eljárás kábítószer birtoklása miatt.


A Készenléti Rendőrség munkatársai szombaton 18 óra 30 perckor ellenőriztek egy férfit egy győri tömbházban. Átvizsgálták a ruháit, a zsebében találták meg a növényi származékot, a fiatalember elmondása szerint marihuánát.

A soproni rendőrök szombaton csaknem ezzel egy időben igazoltattak Volkswagent, majd az autót vezető 28 éves soproni nőt és két, szintén huszonéves férfi utasát előállították. A kábítószer-fogyasztást gyorsteszt igazolta.

Két és fél óra múlva az utcán igazoltattak egy 27 éves helyi lakost, aki szintén kábítószert fogyasztott, majd további két óra múlva egy autó 20 éves utasánál találtak drogot. A rendőrség közleménye szerint egy kisméretű digitális mérleg a nyakában lévő sálból került elő.

Ugyancsak soproni nyomozók igazoltattak még éjfél előtt egy 22 éves soproni és egy 26 éves csornai férfit, valamint egy 20 éves soproni nőt. Mindhárman kábítószert fogyasztottak

A fiatalabb férfi korábban a drogot értékesítette is, ezért ellene kábítószer birtoklásának vétsége és kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.