Zseninek hitték a spermadonort, de kiderült hogy drogos és skizofrén

-

Legalább 36 angol amerikai és kanadai nő mesterséges megtermékenyítéséhez adta oda a spermabank a férfi ondóját. Három család indított kártérítési pert a vállalat ellen.


Három kanadai család indított kártérítési pert az Egyesült Államokban bejegyzett Xytex és kanadai értékesítő partnere ellen, miután véletlenül kiderült, hogy a férfi, akinek a spermáját megvásárolták, skizofrén, pszichotikus a droghasználattól, narcisztikus személyiség, és nagyzási mániában is szenved. Ráadásul rablásért és egyéb bűncselekményekért börtönben is ült.


A kereset, illetve a családok ügyvédje szerint a spermabank félrevezette az ügyfeleit, amikor azt állította a donorról, hogy kivételesen egészséges, és idegtudományokból doktori fokozatot is szerzett.

Valódi személyazonossága azután derült ki, hogy a spermabank véletlenül a donor adatait is megadta egy, a családoknak írt e-mailben.

A férfi spermáját az elmúlt évtizedben legalább 36 amerikai, kanadai és angol család használta fel mesterséges megtermékenyítéshez, pontosabban úgy tűnik, 36 olyan gyermek született meg, akiknek ő a biológiai apja.
A három pereskedő család csaknem 12 millió dolláros kártérítést szeretne.