Zsarolás és ügyvédi visszaélés miatt vették őrizetbe a képviselőt

Forrás: Google Maps

-

Az MSZP azonnali hatállyal felfüggeszti az őrizetbe vett Simonka Csaba párttagságát. A szocialisták azt írták, az önkormányzati képviselő saját maga felel tetteiért.


Az önkormányzati képviselőt, jogász zsarolás, ügyvédi visszaélés és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt vették őrizetbe – közölte a Fővárosi Főügyészség. A gyanúsított júliusban egy szerződés szerinti örököst fenyegetéssel arra kényszerített, hogy az általa örökölt ingatlan tulajdoni hányadát hatmillió forintért – az értékénél alacsonyabb árért – adásvételi szerződéssel ruházza át egy harmadik félre.

A budapesti nyomozó ügyészek december 15-én a hajnali órákban akciót hajtottak végre az ügyvéd budapesti tartózkodási helyén. A házkutatáson kábítószert és kábítószer fogyasztásához szükséges eszközöket is lefoglaltak.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség zsarolás, ügyvédi visszaélés, közokirat-hamisítás kísérlete, valamint kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette, és indítványozza Simonka előzetes letartóztatását. Ügyvédje a PestiSrácok.hu-nak megerősítette, hogy eljárás indult Simonka ellen, az MSZP-s politikus kihallgatásán tagadta a bűncselekményeket.