Zord hideggel kezdődik az új év

Fotó: MTI/MTVA / Varga György

-

Tartósan fagypont alatti hőmérséklet várható ma és a hét további részében. Igazi téli időjárással kezdődik 2016.


Péntek reggeltől északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet és elszórtan (legnagyobb eséllyel a Dunántúl északkeleti részein) alakul ki kisebb havazás, hószállingózás - írja a köpönyeg.hu. A délnyugati szél gyenge marad. Reggel kemény fagy várható: általában -10 és -5 fok között alakul a hőmérséklet, de főleg északon, északkeleten -15 fokos zord hideg is lehet. Napközben nyugaton +1 fok köré melegedhet a levegő, máshol egész nap fagyni fog. Front nem lesz felettünk.


Hétvégén jön az országos fagy

Szombaton eleinte változóan, majd erősen felhős lesz az ég. Estétől délen, délnyugaton gyenge havazás, hószállingózás várható. Reggelre -15 és -5 fok köré csökken a hőmérséklet, délután -1 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap erősen felhős, vagy borult idő lesz. Kevés napsütés egészen északon lehet. Az ország déli felén többfelé, máshol csak elszórtan fordul elő ki havazás. Baranya, Bács-Kiskun déli felén és Csongrád megyében néhol 5 cm-t meghaladó összefüggő hótakaró alakulhat ki. A déli területeken téli útviszonyokra, több helyen latyakos, síkos útszakaszokra készülhetünk! Egész napos, országos fagy lesz.


Január első hetében is hideg lesz

Hétfőn északkeleten változóan, máshol erősen felhős lesz az ég és elszórtan valószínű hószállingózás. Reggel -6, délután -2 fok körül alakul a hőmérséklet.

Várhatóan a hét közepén is folytatódik a borongós, felhő idő. Délen, délnyugaton többfelé, máshol csak elszórtan lehet hó, délen havas eső, ónos eső is. Marad a fagyos, igazi téli időjárás.