Zlatan védelmére kelt a svéd kapitány

Fotó: AFP / JONATHAN NACKSTRAND

-

Védelmébe vette Erik Hamrén, a svéd labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Zlatan Ibrahimovicot, aki a hétvégi dühödt kijelentésével megbotránkoztatta a franciákat.


Néha ki kell adni magunkból, ami nyomaszt bennünket, ha úgy érezzük, igazságtalanul bánnak velünk

– értékelt a svéd közszolgálati SR rádiónak nyilatkozva Erik Hamrén. „Meg kell nézni, milyen kontextusban történt mindez. Közvetlenül a mérkőzés után volt, amikor az ember tele van érzelmekkel. Ha mikrofont helyeznénk el az öltözőkben a meccsek után, sok olyasmit hallanánk, amit hülyeségnek tartunk. Ez már csak így van” – tette hozzá. A Paris Saint-Germain támadója a Girondins Bordeaux stadionjában vasárnap elszenvedett 3-2-es vereség után ragadtatta el magát.Már 15 éve futballozom, de még soha nem láttam ilyen bírót, mint ebben a szaros országban. Ez az ország nem érdemli meg a PSG-t

– mondta a 33 éves játékos az öltözőbe menet. A játékvezetői bizottság vezetője, Éric Borghini „sokkolónak” nevezte a játékos kijelentéseit, míg Ibrahimovic később a következő mondatokkal próbált bocsánatot kérni, miután erre kérte a francia sportminiszter: „A labdarúgásról és nem másról beszéltem. Nem Franciaországra vagy a franciákra gondoltam.” Marine Le Pen, a francia radikális jobboldali Nemzeti Front vezetője szerint Ibrának el kellene hagynia Franciaországot. Zlatan később újabb közleményben jelezte: csak a futballról beszélt, ne adjanak olyat a szájába, amit nem mondott.Hamrén emlékeztetett arra, Ibrahimovic nem tudta, hogy felveszik vagy rögzítik, amit mond.


Nem sajtótájékoztatón fogalmazott így

– igyekezett árnyalni a történetet a svéd kapitány, aki szerint a válogatott keretre ennek az incidensnek semmilyen hatása nem lesz. „Zlatan remek futballista. Nagyszerű, hogy egy ilyen világszínvonalú játékos is a keret tagja” – mondta. A svéd válogatott március 27-én Moldova csapatával játszik idegenben Európa-bajnoki selejtezőt.


Lájkolj minket a Facebookon!