Zlatan: Ne adjanak olyan szavakat a számba, amilyeneket nem mondtam

Fotó: AFP / THOMAS SAMSON

-

A francia radikális jobboldali politikus, Marine Le Pen már elűzné az országból Ibrahimovicot, aki tartja: csak a fociról beszélt.Ilyen szar bírókkal még nem találkoztam, mint ebben a szar országban – mondta Zlatan Ibrahimovic, miután duplája ellenére kikapott csapata, a Paris Saint-Germain a Bordeaux-tól vasárnap. A bíró a 87. percben szemet hunyt a Bordeaux egyik hazaadása fölött, ezt is nehezményezhette a feldúlt svéd klasszis, akinek szavait politikusok is kritizálták. „Akik szerint Franciaország szar ország, elmehetnek!” – mondta a francia radikális jobboldali Nemzeti Frontot vezető Marine Le Pen hétfőn, de a francia sportminiszter és egy kormánypárti politikus nyilatkozatát is elolvashatja a linkelt cikkben.


Zlatan egyébként bocsánatot kért szavai miatt még vasárnap, azt mondta, hogy csak a futballra értette szavait és nem akarta megbántani a francia népet és az országot, amelyben játszik. Hétfőn, Le Pen kijelentését követően újabb közleményt adott ki a PSG holnapján. Ebben ismét leszögezte, nem akart senkit inzultálni, csak a francia bírók ténykedéséről alkotott véleményt a meccs utáni feldúlt állapotában. Hozzátette:


Fantasztikus időszakon vagyok túl, mióta Párizsban vagyok, de nem bántam meg semmit, senki nem változtathatja meg a nézeteim. Ne adjanak szavakat a számba. Csak a futballról beszéltem, szóval csak erről diskuráljunk, mert ez a legfontosabb dolog számomra itt.

A Francia Labdarúgó-szövetség közleményben közölte: vizsgálja az ügyet, amelyben március 19-ére, csütörtökre ígérnek döntést.