Zlatan: Jobb lett volna, ha az egész szezonra eltiltanak

Fotó: AFP / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT

-

A Paris Saint-Germain svéd légiósa előbb leszarozta Franciaországot, majd kiakadt, hogy négymeccses eltiltás járt ezért.


Ilyen szar bírókkal még nem találkoztam, mint ebben a szar országban – mondta Zlatan Ibrahimović, miután duplája ellenére kikapott csapata, a Paris Saint-Germain a Bordeaux-tól március közepén. A bíró a 87. percben szemet hunyt a Bordeaux egyik hazaadása fölött, ezt is nehezményezhette a feldúlt svéd klasszis, akinek szavait politikusok is kritizálták. „Akik szerint Franciaország szar ország, elmehetnek!” – mondta a francia radikális jobboldali Nemzeti Frontot vezető Marine Le Pen, de a francia sportminiszter és egy kormánypárti politikus nyilatkozatát is elolvashatja a linkelt cikkben.


A Francia Labdarúgó-szövetség vizsgálta az ügyet, majd úgy döntött, hogy négy meccsre eltiltja a svéd klasszist. Zlatan erre ingerülten reagált.


Örültem a döntésnek, ugyanis a szövetség határozata alátámasztja a mondandómat. Nevetséges az egész szituáció, szégyent hoz a futballra. Most saját szemükkel láthatják az emberek, hogy mi folyik a francia labdarúgásban

– közölte mobilapplikációján keresztül Ibrahimović az NSO szerint, majd így folytatta: „Boldogabb lennék, ha a szezon hátralevő részéről tiltottak volna el, mert akkor legalább elmehetnék nyaralni. A döntésnek egész egyszerűen nincs alapja. A szavaim nem a játékvezetőre vonatkoztak, vele nyugodtan beszéltem – ezt ő is megerősítette. Ha a bíróra utaltam volna, akkor az esetet követően bocsánatot kértem volna.


Zlatan egyébként bocsánatot kért szavai miatt, azt mondta, hogy csak a futballra értette szavait, és nem akarta megbántani a francia népet és az országot, amelyben játszik. Később újabb közleményt adott ki, amelyben kijelentette: „Ne adjanak szavakat a számba. Csak a futballról beszéltem, szóval csak erről diskuráljunk, mert ez a legfontosabb dolog számomra itt.”


Lájkolj minket a Facebookon!