Zivatar, sőt jégeső - szerdán megint cserben hagy a tavasz

Fotó: MTI / Varga György

-

Hidegfront közelít heves záporokkal, jelzi a Köpönyeg. Szerdán van, ahol csak öt fok lesz. Kellemesebb időre hétvégén lehet először számítani, de akkor sem várható 20 foknál melegebb.


Szerdán az Alföldön délután zivatarláncolat is kialakulhat, melyet viharos széllökés és jégeső kísérhet. Délutántól megerősödik az északnyugati szél, és hidegfront érkezik. A hőmérséklet északnyugaton mindössze 5 és 11 fok között alakul, máshol 12 és 20 fok közötti értékeket mérhetünk.

Csütörtökön eleinte sok napsütésre számíthatunk, majd délutántól dél, délnyugat felől felhők érkeznek és este a déli tájakon előfordulhat kisebb eső, zápor. A hőmérséklet reggel +1 fok körül alakul, főleg nyugaton lehet fagy még 2 méteres magasságban is. A maximum 15 fok körül valószínű.

Pénteken délnyugat felől egyre többfelé várható eső, záporeső, több helyen jelentős mennyiségű is. Az északkeleti szél megerősödik. 10-16 fok közötti alakulhat a hőmérséklet délután.

Hétvégén melegszik az idő, de nem lesz felhőtlenül napos az idő, vasárnap pedig megint erős szélre lehet számítani, olvasható a Köpönyeg-en.