Zidane szerint fog még díjakat nyerni Ronaldo

Fotó: AFP / GERARD JULIEN

-

Zinedine Zidane, a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője nem lenne meglepve, ha Cristiano Ronaldo további díjakat nyerne a jövőben.


A 31 éves portugál támadó hétfőn 2008, 2013 és 2014 után negyedszer kapta meg az év legjobb játékosának járó Aranylabdát.


„Nagyon ritka, hogy egy játékos ilyen sok elismerést gyűjt be” – hangsúlyozta a francia szakember, akinek csapata csütörtökön a klubvilágbajnokság jokohamai elődöntőjében lép pályára a mexikói Ámerica ellen.

„A negyedik Aranylabda hatalmas eredmény, nem olyan dolog, amit könnyű lenne elérni. Talán majd egy ötödik Aranylabdát is kiérdemel” – tette hozzá.

A Real Madrid klubrekordot jelentő 35 tétmérkőzés óta veretlen, legutóbb április 6-án, a Wolfsburg elleni idegenbeli Bajnokok Ligája-negyeddöntőben kapott ki. Zidane hangsúlyozta, ez a sorozat sem rá, sem játékosaira nem helyez plusznyomást.

„A Real Madrid állandóan nyomás alatt van, mindig nyernünk kell, a szurkolók ezt várják el tőlünk. Hogy ötven vagy negyven mérkőzésen nyerünk, az nem jelent különbséget” – tette hozzá.