Zidane, Santos és Ranieri is jelölt az év edzője díjra

Fotó: AFP / GERARD JULIEN

-

A Real Madriddal Bajnokok Ligája-győztes Zinedine Zidane, valamint a portugál válogatottal Európa-bajnok Fernando Santos is jelölt az év edzője címre a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnél (FIFA).


A FIFA szerdán jelentette be tíz jelöltjét. A névsorban ott van az angol bajnokságot a Leicester Cityvel hatalmas meglepetésre megnyerő Claudio Ranieri, a nyári kontinensviadalon a walesi válogatottal elődöntős Chris Coleman és a franciával finalista Didier Deschamps is.


A szavazáson a válogatottak szövetségi kapitányai, csapatkapitányai, valamint kijelölt újságírók, illetve a szurkolók szavazhatnak. Mindegyik csoport eredménye 25 százalékot számít.

A FIFA december 2-án jelenti be a legjobb hármat, míg a győztes kilétére január 9-én, a szervezet zürichi gáláján derül fény.


A FIFA Év edzője díj jelöltjei:

Chris Coleman (Wales), Didier Deschamps (Franciaország), Josep Guardiola (Bayern München/Manchester City), Jürgen Klopp (FC Liverpool), Luis Enrique (FC Barcelona), Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur), Claudio Ranieri (Leicester City), Fernando Santos (Portugália), Diego Simeone (Atlético Madrid), Zinedine Zidane (Real Madrid)