Zidane lefagyott a Real veresége után

Fotó: AFP / GERARD JULIEN

-

A Wolfsburg felidegesítette a Real Madridot, és ha már, ki is ejtheti a BL-ből. Hecking edző azért nem menne elbizakodottan a Bernabeuba.


Dieter Hecking edző szerint a VfL Wolfsburg olyan helyzetbe került a BL-negyeddöntő első meccsén, hogy kiejtheti a Real Madridot. Kollégája, Zinedine Zidane kissé tanácstalan volt a németországi 0-2 után.

A hazaiak a 18. percben szerezték meg a vezetést 11-esből - Keylor Navas, a Real kapusa ebben a szezonban először kapott gólt a BL-ben, 738 perc után -, majd nem sokkal később, a 25. percben akcióból megduplázták előnyüket, s ezzel ki is alakult a nagy meglepetésnek számító végeredmény.

„A nagyszerű közönség is hozzásegített bennünket a győzelemhez, nagyon boldogok vagyunk” – mondta második találatot szerző Maximilian Arnold.

„Kevesen bíztak bennünk, abban, hogy ilyen nyílt marad a párharc, és hogy felidegesítjük a madridiakat – fogalmazott Hecking. – Nagyszerű teljesítményt nyújtott a csapatom, de mindenkit óva intek az elbizakodottságtól. Tudjuk, hogy mi vár ránk a visszavágón. Ezzel együtt kijelenthető: olyan helyzetbe kerültünk, hogy kiejthetjük a Real Madridot.”

„Nem tudtuk felvenni a játék ritmusát – kesergett az ellenfél edzője, Zinedine Zidane. – A Wolfsburg jól kezdett. Ezzel a meccsel nem lehetünk elégedettek.”

Az egykori világklasszis játékos a kérdésekre válaszolva kissé tanácstalannak tűnt, s egyre csak azt hajtogatta: ki kell elemezniük a történteket.

„Persze nem szabad nagyon elkeserednünk, a visszavágón még kiharcolhatjuk a továbbjutást" - tette hozzá.

A madridi mérkőzésre kedden kerül sor, amennyiben a Bundesligában jelenleg nyolcadik Wolfsburgnak sikerül túllépnie a világsztárokkal teletűzdelt spanyol gárdán, az a mostani sorozat egyik legnagyobb szenzációja lesz.