Zidane: Cristiano Ronaldo a csapat lelke

Fotó: Getty Images / Gonzalo Arroyo Moreno

-

A Real Madrid frissen kinevezett szakvezetője boldog az edzéseken látottaktól, és a szurkolók számára is öröm lesz nézni a csapatot.


A Real Madrid élére hétfőn este kinevezett Zinedine Zidane a Deportivo La Coruna elleni edzői debütálása előtt tartott sajtótájékoztatón rendkívül elégedetten beszélt a Rafa Beníteztől átvett csapatról. Mint elmondta, az első közös edzés nagyon intenzív volt, mindenki nagyon jó benyomást tett rá, egyenesen „lenyűgöző” volt a tréning.

„A csapat rendkívül koncentrált és elszánt, hogy megváltoztasson bizonyos dolgokat. Senkit sem tudnék kiemelni. Karim Benzemának is azt mondtam: hihetetlen, hogy mennyi tehetség van ebben a csapatban. Szinte soha nem veszítenek labdát, ami rendkívül fontos abban a labdatartásra épülő játékban, amit mi játszunk – idézi Zidane szavait a Real Madrid honlapja. – Hihetetlen, hogy milyen minőség van a keretben. Tényleg fantasztikusak, öröm nézni, ahogy játszanak.”


Öltöny, mikrofon, kamerák és - egyelőre - kellemes kérdések


A csapat összeállításáról szólva elmondta, hogy ma még nem tudja megmondani, ki játszik majd a középpályán, de külön említette James Rodríguezt és Iscót, mondván, mindkettőjüknek meg kell kapniuk a bizalmat, és az egyértelműen az edző dolga, hogy érezzék a bizalmat.

„A csapatot kell szem előtt tartani, és mindenkinek el kell fogadnia, hogy egyesek többet játszanak, míg mások kevesebbet. Ez így normális. Bő a keret, nem lehet mindig mindenki a pályán.”

A BBC néven emlegetett Bale–Benzema–Cristiano Ronaldo-hármas védekezésben játszott szerepéről Zidane annyit mondott, hogy ha a csapat labdát veszít, akkor mindenkinek ki kell vennie a részét a védekezésből.

Ugyanakkor igyekezett minden játékost megnyugtatni, hogy a téli átigazolási időszakban senkitől sem akar megválni, és igazolni sem tervez senkit.

„Hogy távozik-e valaki? Nem hinném, és nem is szeretném. Hogy érkezik-e? Azt sem hinném. Jó a keretünk, elégedett vagyok a csapattal.”


Zidane-nál is Ronaldóra fog épülni a Real Madrid


Azt viszont Zidane is tudja, Madridban a legfontosabb a Bernabéuba kilátogató szurkolók bizalmának elnyerése.

„A legfontosabb, hogy a szurkolók azt lássák, jól játszik a csapat, és győzelemnek örülhessenek. A Deportivo ellen ugyanazzal az intenzitással kell dolgoznia a csapatnak, mint amit az edzéseken láttam. Szeretném, ha a közönség teljes mértékben támogatna. Ez a legfontosabb. Azt szeretném, hogy a Bernabéuba kijövő szurkolók jól érezzék magukat, amikor ott játszik a csapatuk, hogy élvezzék a játékot, és szeressék a játékosokat.”

Azt is megtudtuk, hogy Cristiano Ronaldo szélsőt fog játszani, és hogy ennél sokkal több utasítást nem is kapott új edzőjétől.

„Szeretném, ha jól érezné magát a pályán, ezen dolgozunk. Továbbra is ő fogja elvégezni a szabadrúgásokat. Cristiano több mint szimplán »nem eladó« játékos. Ő a csapat lelke, és amíg én itt vagyok, addig ő sehova nem megy Madridból.”