Zenés warm up a nyárra!

Fotó: Aspa / Flickr CC-BY / Aspa / Flickr CC-BY

-

HÁTTÉR

Végre beköszöntött a kültéri koncertek és bulik időszaka, egy-két nap és kikiálthatjuk a fesztiválszezont is. Nincs is jobb, mint a szabadég alatt, sörünket kortyolgatva hallgatni kedvenc előadóinkat. Ehhez adott is minden körülmény, hiszen ismét rendkívül erős zenei felhozatalra számíthatunk. A nyári mulatságokra érdemes már most elkezdeni a bemelegítést, ehhez ajánlunk most hat remek muzsikát, melyek garantáltan meghozzák a kedvet. Kezdődjék a hangolódás!


Ha van olyan előadó, akinek a koncertjét csak szabad ég alatt érdemes meghallgatni, akkor a kínosan retróvá válni nem tudó Manu Chao. A latin zene császára szeptemberben a Budapest Parkban tette tiszteletét  együttesével, és mondanunk sem kell, hogy méltó módon búcsúztatták a nyarat, a közönséget pedig kegyetlenül megtáncoltatták. Legyen szó a legvadabb metálarcról vagy techno-fanatikusról, a zenerajongók nagy része valószínűleg örömmel hallgatná meg a Bongo Bong-ot egy nyári fesztiválon.


Seeed - Waterpumpee

Mi mással melegíthetnénk a nyárra, ha nem egy laza reggae-muzsikával? Vidámság, raszta figurák, és dallamok, melyek megidézik Jamaikát. A dancehall és a reggae stílus egyik európai zászlóvivője a német Seeed együttes, mely az elmúlt nyáron a Szigeten parádézott. A Waterpumpee végighallgatása után nehezen álljuk meg, hogy ne kattintsunk rögvest a „replay” gombra.


Ocho Macho - Jó nekem

A szombathelyi illetőségű az Ocho Macho ska-s, latinos, reggae-s nótáival kényezteti a zenerajongók hallójáratait. Egyik legismertebb szerzeményük a Jó nekem, mely nem az a kifejezetten táncolós darab. Inkább az a fajta dal, melyet szívesen dúdolgatunk, énekelgetünk önfeledten egy sörözős-borozós nyári éjszakán, például a Balaton partján. Hallgassuk meg, és nekünk is jó lesz!


Punnany Massif - Élvezd

A Punnany Massif az utóbbi években Magyarország egyik legnépszerűbb fesztiválzenekarává lépett elő.  Koncertjeiken rendre levegőbe hasít az a jól ismert trombitadallam, mely az Élvezd című slágerük kezdetét jelzi, néhány másodperccel később pedig már ezrek éneklik teli torokból, hogy „Bánatos balladáktól tajtékzik a tenger”. Az Élvezd volt a tavalyi nyár himnusza, mely hangulatával, dalszövegével és klipjével tökéletesen megidézi az évszak feelingjét.


The Cinematic Orchestra - To Build A Home (Rauschfaktor M Remix)

 Az elektronikus zene szerelmeseiről sem szeretnénk megfeledkezni, nekik chillelős house-szal kedveskedünk. A The Cinematic Orchestra slágere, a To Build a Home sem kerülhette el  sorsát, más ismert dalokhoz hasonlóan feldolgozták. Kapott egy nagyon finom, lüktető house alapot, ennél jobb pedig talán nem is történhetett volna vele. Ez tipikusan az az elmélkedős, merengős muzsika, amit nyáron a buliból hazafelé menet hallgathatunk a nap felkelő sugarainál, miközben figyeljük az ébredező várost.


Klangkarussell - Sonnentanz

A Klangkarussell slágerét óriási vétek lenne kihagyni válogatásunkból. A Tobias Rieser és Adrian Held alkotta osztrák duó jazz-house-ban utazik. A magyar közönség tavaly a Balaton Soundon, illetve idén februárban a Trafiq klubban is meghallgatta őket. Lágy dallamaival és feelinges klipjével a Sonnentanz maga a nagybetűs nyár, melyet újra és újra át akarunk élni.