Zavaros dolgokat követelnek Pesten a radikális bankellenes tüntetésen

Forrás: VS.hu

-

A résztvevők nem fogadják el a volt devizahiteleseknek kiküldött elszámolásokat a forintosításról, és semmit, ami eddig az ügyben történt. A parlament elnökének, Kövér Lászlónak küldenek petíciót, de a kormánytól várnak választ.A rendezvény Facebook-oldalán a tüntetés szervezői (a Radikális Bankellenes Csoport és a Nem adom a házamat mozgalom) meglehetősen hosszú állásfoglalást tettek közzé követeléseikről, amelyek értelmét azonban nagyon nehéz kibogozni.

Kijelentik például, hogy devizahiteles szerződéseiket semmisnek tekintik, de közben követelik, hogy a bankkal való elszámolás alapja kizárólag az ügyfél számlájára átutalt pénznem és összeg legyen. Ugyanakkor kártérítést követelnek a pénzintézetektől, és sürgetik, hogy vonják felelősségre a bankokat.

Azt ígérik, hogy minden létező módon harcolni fognak érdekeikért. Ami a mai napot illeti, délután 4-ig tervezik jelenlétüket a Széchenyi téren, a Lánchíd pesti hídfőjénél. Addig várják az illetékesek válaszát szóban és írásban, legalább államtitkári szinten. Az nem derül ki, hogy ezek szerint a kormányzatnak is elküldték-e petíciójukat, csak a házelnököt említették, neki viszont nincs államtitkára.