Zárt kapus büntetés az ukrán válogatottnak

-

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) pénteken a válogatott következő tétmérkőzésének nézők nélküli megrendezésére kötelezte az ukrán szövetséget.


Az UEFA döntésének indoklásában az szerepel, hogy az ukrán szurkolóknak a spanyolok elleni Európa-bajnoki selejtezőn (0-1) tanúsított magatartása miatt szabták ki a szankciót, amely 97 ezer eurós (30 millió forint) pénzbüntetést is tartalmaz. A drukkerek rasszista rigmusokat ismételgettek, és lézerrel zavarták a spanyol játékosokat.


Az ukrán válogatott 2016. szeptember 5-én – a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokságra ugyancsak kijutott – Izland ellen, hazai környezetben kezdi meg a 2018-as oroszországi világbajnokság selejtezősorozatát. Azt a találkozót már a nemzetközi szövetség (FIFA) 2013-as fegyelmi döntése értelmében zárt kapuk mögött kell rendezni, így a mostani büntetést minden bizonnyal az azt követő vb-selejtezőn fogja majd érvényesíteni az UEFA.

Szerdán ugyancsak rasszista szurkolói megnyilvánulások, illetve rendbontás miatt következő két hazai európai kupamérkőzésének zárt kapuk mögötti megrendezésére kötelezte a Bajnokok Ligájában szereplő Dinamo Kijev csapatát az UEFA.