Zárkatársán edzett, másokat csicskáztatott és a fegyőrnek is beszólt

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-

A vádlott mindenkit terrorizált a környezetében, még a fegyőrnek is visszaszólt. Az ügyészség további éveket kért rá.


A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás, kényszerítés bűntette és zaklatás vétsége miatt emelt vádat egy erőszakos, többszörös visszaeső vádlottal szemben, aki a más ügyben elrendelt előzetes letartóztatásának ideje alatt a büntetés-végrehajtási intézetben zárkatársait rendszeresen bántalmazta és fenyegette – áll a Somogy Megyei Főügyészség közleményében.

Kibontva az ügyet, tragikusabb a történet: a vádlott 2014 májusában kezdett uralkodni a környezetén, zárkatársait megfélemlítette, rendszeresen leköpte őket, néhányukat meg is verte. Volt fogvatartott, akit bokszzsáknak használt, rúgta, ütötte.

További három társát a vádlott azért fenyegette és verte meg, hogy helyette a WC-t, mosdót takarítsák ki. Egyiküket arra is kényszerítette, hogy naphosszat az ágyon a fal felé fordulva feküdjön, a sértett csak akkor mert felkelni, amikor a vádlott sétálni ment.

Ilyen terror után nem meglepő, hogy ki is fosztotta zárkatársait, elvette tőlük a dohányt és ételükből a húst. Mikor a sértettek kérték, hogy életük megrontóját egy másik zárkába helyezzék, a vádlott ellenállt.Mivel nem tetszett neki az új zárka, nem volt hajlandó bemenni a biztonsági tiszt többszöri utasítása ellenére sem. Sőt, meg is fenyegette a fegyőrt, hogy ha szabadul, őt és a családját is megöli.

Az ügyészség a vádlottal szemben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.